10 noiembrie 2017

Comemorarea anuală Râșnov - 4 noiembrie 2017




















O zi binecuvântată alături de oameni minunați! 
Mulțumiri tuturor pentru participare, mulțumiri Părintelui Dorin Șerban pentru că ne-a unit prin rugăciune cu cei de dincolo! Fotografii: Claudiu H. Mulțumiri!

 =================================================================
===========================================================================
=================================================================

 Râșnov, 4 noiembrie 2017, locul asasinatului...

După 78 de ani de la crima comisă de autoritățile carliste, prin voia lui Dumnezeu și cu ajutorul unor oameni minunați prin care El a lucrat, am descoperit locul în care au fost asasinați cei 7 legionari în noaptea de 21/22 septembrie 1939.

O margine de drum, pe Valea Râșnoavei, la câțiva km de intrarea în Râșnov venind dinspre Predeal... Aici au fost împușcați avocatul Traian Cotigă, căpitanul Emil Şiancu, economistul Grigore Pihu, inginerul Eugen Ionică, funcţionarul Iuliu Şuşman, funcţionarul Gheorghe Proca, avocatul Ion Herghelegiu.

Pe locul respectiv s-a ridicat o cruce de piatră în timpul guvernării legionare. Crucea a rezistat mai multe zeci de ani până când, intr-o zi, un comunist din Râșnov a dărâmat-o... Astăzi o bucată din soclul de piatră stă mărturile a nedreptății.

După 78 ani, la marginea de drum au răsărit lumânări, s-au rostit rugăciuni. Cântecul Legionarului Căzut și apelul morților au răsunat. În veci pomenirea lor!

Mulțumiri tuturor celor care s-au implicat fără șovăire pentru aflarea adevărului. 
Mulțumim Claudiu H. pentru fotografii!








Toate drepturile rezervate
Fotografii preluate de pe Facebook - Fundaţia "Profesor George Manu"