17 decembrie 2017

Pâna unde am ajuns - Traian Golea

TRAIAN GOLEA
(1917 - 2004)


Născut în Martie 1917 în com. Bachnea, jud. Târgu-Mures. Istoric, gazetar, editor. Refugiat în anul 1949 în Exil împreună cu Ion Golea (frate, martir al rezistentei românesti împotriva ocupatiei comuniste), Traian Golea a continuat în refugiu lupta aprigă începută în tară împotriva regimului marxist, Traian Golea afirmându-se drept un element exceptional prin curajul si capacitatea sa de sacrificiu exemplară.

Unul dintre cei mai mari apărători ai cauzei Transilvaniei românesti, atât de des atacată de elementele sovine maghiare, Traian Golea a reprezentat punctul de reazăm al întregului Exil în chestiunea Transilvaniei, drept o autoritate istorică de necontestat, cu merite ce-i vor fi recunoscute pentru totdeauna.

Caracter specific legionar, a fost întreprinzătorul multor initiative de luptă împotriva regimului de ocupație comunistă din România. Fondatorul colectiei si editurii "OMUL NOU" cu sediul la Salzburg în anul 1950 (transferată apoi la Munchen), al editurii "STUDII ISTORICE ROMÂNESTI" (ROMANIAN HISTORICAL STUDIES) în cadrul cărora au vãzut lumina tiparului sute de titluri de cărți documentare în limba românã si în cele de circulație mondială, Traian Golea a colaborat neobosit la revistele si gazetele legionare din refugiu cu note, studii istorice si articole diverse, demascând viguros atrocitățile autoritãtilor comuniste abătute asupra populatiei românesti lipsitã de orice apărare.

Fost Presedinte al "Partidului National al Reîntregirii" (Filiala America de Nord -a se vedea lucrarea explicativă "Români în afara granițelor tării", Editura "ROMANIAN HISTORICAL STUDIES", 1997), urmărind printr-o activitate susținută lupta de reîntregire a tuturor teritoriilor românesti cu Patria Mumă, România, în pofida declaratiilor si angajamentelor politice actuale ale conducerii din tară si care, au concesionat dreptul liber de exprimare al românilor din teritoriile înstrăinate privind reunirea lor la Vatra Strămoșească; Director al "BULETINULUI DE STUDII ISTORICE ROMÂNEȘTI".

S-a stins din viată în dimineata zilei de Miercuri, 29 Septembrie 2004. 

Pâna unde am ajuns - Traian Golea
Carte format PDF - Faceți click pentru a citi cartea
Toate drepturile rezervate privind drepturile de autor

===============================================================
========================================================================
===============================================================

Format PDF - Faceți click pentru a citi
Traian Golea - Cum se regizează condamnarea unui popor

==================================================
=========================================================
==================================================


Viorel D. Trifa - Memorii


VIOREL (VALERIAN) TRIFA


Episcop, doctor în teologie. S-a născut la Câmpeni, Alba, anul 1914, în familia preotului Iosif Trifa, întemeietorul organizaţiei religioase Oastea Domnului.

Urmează teologia la Chişinău. Doctor în teologie. În anul 1935 este ales preşedinte al Centrului Studenţesc Chişinău.

În 1936 participă la ultimul mare congres al Uniunii Naţionale a Studenţilor Creştini din România (UNSCR). Studiază la Facultatea de Litere şi Filosofie din Bucureşti. Apreciat ca un om deosebit de inteligent şi cult, de un talent oratoric desăvârşit.

În anul 1937 devine preşedintele Congresului Studenţesc Bucureşti.

În timpul masivelor arestări în rândurile legionarilor ordonate de Carol al II-lea în anul 1938, se refugiază în Germania unde se înscrie la Universitatea din Berlin.

Pe timpul guvernării legionare preia conducerea UNSCR şi a ziarului Libertatea.

După răsturnarea legionarilor de la putere de către Antonescu, ia calea exilului şi se stabileşte în Germania, unde i se oferă un post de profesor universitar, apoi este invitat de un grup de români în SUA. Devine conducătorul legitim al Bisericii Ortodoxe Române din Statele Unite, căreia îi construieşte un sediu magnific lângă Detroit. Pune bazele unei mânăstiri de maici unde se călugăreşte principesa Ileana, sub numele de maica Alexandra.

Este invitat de Richard Nixon în 1960 să binecuvânteze deschiderea lucrărilor congresului american.

I se intentează un proces de către cercurile evreieşti, proces care se soldează cu expulzarea sa din SUA. Ultimul său refugiu este în Portugalia, unde se stinge în anul 1987.



Din lucrările sale:

Călăuza creştinului ortodox, SUA, 1940

Solia: istoria vieţii unei gazete româneşti, SUA, 1961

Romania: The Land, The History, The People, Italia, 1963

Marginal notes on a court case, Portugalia, 1985


Viorel D. Trifa - Memorii
Carte format PDF - Faceți click sau apăsați pe poză pentru a citi cartea
Toate drepturile rezervate privind drepturile de autor 

Viorel D. Trifa - Memorii

1 decembrie 2017

Părintele Arsenie Boca în atenția poliției politice din România

Parintele Arsenie Boca a "beneficiat" de atentia organelor represive inca de la inceputul afirmarii sale in cadrul Bisericii Ortodoxe Romane, fiind urmarit cu tenacitate, dar in cele din urma zadarnic, pe toata durata vietii sale.

https://drive.google.com/file/d/1L694IrMnoRty7qpzEntUBMzl17TcAn3s/view?usp=sharing
Carte format PDF - Faceți click sau apăsați pe poză pentru a citi cartea
Toate drepturile rezervate privind drepturile de autor

Părintele Arsenie Boca împreună cu familia Stăniloae